Back

Content is not available in english

Jako každoročně byla Mezinárodním úřadem Světové poštovní unie vyhlášena Mezinárodní soutěž v psaní dopisů pro mládež do 15 let. Pro letošní 42. ročník bylo vybráno téma „Napiš dopis o tom, proč je voda tak drahocenná.“ Česká pošta se pod patronací ministerstva průmyslu a obchodu podílí na organizaci české části soutěže od roku 1995.

Do letošní soutěže se zapojilo celkem 144 škol a obdrželi jsme 787 soutěžních dopisů. Odborná komise složená ze zástupců České pošty vybrala ty nejlepší z nejlepších. Vítězný dopis byl zaslán Mezinárodnímu úřadu Světové poštovní unie do švýcarského Bernu, kde bude spolu s dalšími vítěznými dopisy z ostatních zemí světa předložen k vyhodnocení mezinárodní porotě, která pak ocení ten nejlepší. O výsledcích budeme informovat 5. října 2013 u příležitosti vydání příležitostné poštovní známky ke světovému dni pošty.

Představujeme vám jména vítězů i znění nejzajímavějších dopisů letošních ročníků:

Česká část 42. ročníku Mezinárodní soutěže v psaní dopisů pro mládež do 15 let

Téma: „Napiš dopis o tom, proč je voda tak drahocenná.“

1. místo: Daniel Korčák, Ostrava – Polanka nad Odrou (pdf, 102kB)

2. místo: Pavla Stropková, Městečko Trnávka (pdf, 63kB)

3. místo: Petra Hušnerová, Letovice (pdf, 88kB)

Vítěz české části soutěže v psaní dopisů vyhrává elektronickou čtečku knih, soutěžící na druhém a třetím místě obdrží známkové album a všichni tři výherci pak malé poštovní překvapení.

Všem soutěžícím děkujeme za účast v soutěži.