Zpět

Upozornění na změny služeb a Ceníku od 1.4.2011

Z důvodu změny zákona č. 235/2004 Sb., o dani z přidané hodnoty je Česká pošta povinna uplatňovat od 1. dubna 2011 daň z přidané hodnoty ve výši 20 % dle platných právních předpisů u služby Svoz a rozvoz poštovních zásilek, vnitrostátní i mezinárodní služby EMS (Express Mail Service), Obchodní balík, Obchodní psaní, jejich doplňkové služby a příplatky, např. převzetí zásilky EMS, Obchodní balík a Obchodní balík do zahraničí u odesílatele apod. V souvislosti s výše uvedenou změnou nelze u uvedených služeb zvolit způsob úhrady prostřednictvím výplatního stroje.

Nové doplňkové služby

V souvislosti se zkvalitňováním služeb bychom Vás dále rádi informovali o nových doplňkových službách "Oznámení o dodání poštovní zásilky krátkou textovou zprávou (SMS)" a "Oznámení o dodání poštovní zásilky elektronickou zprávou (e-mail)", o které rozšíříme naše portfolio doplňkových služeb od 1. 5. 2011. K zásilkám Obchodní balík je nově navíc již od 1. 3. 2011 umožněno zvolit doplňkovou službu "Vícekusová zásilka".


S výše uvedenými změnami souvisí i úprava cen služeb Cenný a Obchodní balík. Ceník platný od 1. 4. 2011 najdete v sekci dokumenty ke stažení.