Zpět

Hospodaření Pošty vykazuje pozitivní trend

Za první pololetí roku představují tržby České pošty 10 490 miliónů Kč, hospodářský výsledek ve výši 674 mil Kč, očištěný od jednorázových vlivů, potvrzuje předpoklad, že hospodaření Pošty v roce 2011 bude úspěšné a novému managementu se bezezbytku podaří splnit letošní finanční plán.

„Je to solidní výsledek s ohledem na skutečnost, že tržby z listovních zásilek Poště vytrvale klesají. Považuji za velmi pozitivní, že se je daří kompenzovat především výnosy ze segmentu balíkových služeb, které odpovídají dynamice rozvoje trhu. V případě internetových obchodů roste Poště podíl na trhu dokonce významně rychleji, říká Petr Zatloukal, generální ředitel České pošty a dodává: „ celkově  jsou tržby meziročně lepší o 350 miliónů, nárůst je patrný také v segmentu elektronických služeb. Už nyní je zřejmé, že hospodářský výsledek letos splníme."

Částečný vliv na kladný hospodářský výsledek má také pokračující optimalizace nákladové struktury, meziroční úspory jsou patrné především u provozních a režijních nákladů.

Mgr. Marta Selicharová
Tisková mluvčí, ČP, s.p.
e-mail: selicharova.marta@cpost.cz