Zpět

Česká pošta přichází s novou expresní balíkovou službou do zahraničí

Potřebujete poslat balík do zahraničí? Chcete, aby dorazil rychle, bezpečně a za velmi zajímavou cenu? Česká pošta připravila novou expresní službu s názvem Obchodní balík do zahraničí (EPG), která má garantovanou dobu dodání do 21 zemí Evropy. S uvedením nové služby na trh tak můžete mít jistotu, že  adresátovi například ve Francii, Německu, Irsku, Anglii i Švédsku, dorazí expresní balík třetí den po dni podání (D+3), do Norska a například ostrovních částí Portugalska a Španělska bude putovat zásilka maximálně pět dní.

Termín dodání se dozvíte od pracovníka přepážky v okamžiku, kdy se rozhodnete tuto expresní službu využít. 

Obchodní balík do zahraničí je limitován váhou 30 kg, v jeho ceně je také pojištění do výše 13 tisíc korun. (Pro cennější zásilky lze proto využít službu „Cenný balík", ve kterém bezpečně přepravíte obsah až do 1 milionu Kč. Jeho váha však nesmí přesáhnout 20 kg a není garantována doba doručení.)

Do Evropy s přehledem: 

Garantovaná doba D+3:
Belgie, Dánsko, Finsko, Francie, Irsko, Island, Itálie, Litva, Lucembursko,  Maďarsko, Německo, Nizozemsko, Norsko, Portugalsko, Rakousko, Řecko, Slovinsko, Španělsko, Švédsko, Švýcarsko, Velká Británie.

Garantovaná doba D+4:
Island, Norsko, Švýcarsko.

Doba dodání D+5 je pouze v okrajových částech Portugalska, Norska, Řecka a Španělska.

Pro Obchodní balík do zahraničí platí tři cenová pásma: 

Do Belgie tak pošlete zásilku o hmotnosti 2 kg za 580 Kč, do Irska za 650 Kč , na Island pak za 720 Kč. Kompletní ceník pro Obchodní balík do zahraničí.

O tom, že je nová služba nastavena pod průměrem srovnatelných služeb zahraničních poštovních operátorů, svědčí srovnání anglickou Royal Mail:

Pokud si dnes pošlete dvou kilogramovou zásilku do Velké Británie, zaplatíte 650 Kč, jestliže pošlete z Británie stejnou zásilku do ČR, zaplatíte v přepočtu 1563 Kč.

Za dvacetikilogramovou zásilku České poště uhradíte 1370 Kč, z Anglie ji pošlete za rovných 4 595 korun.

Samozřejmě, zásilku můžete sledovat po její cestě na webu České pošty, pokud využijete Track&Trace.

  

Mgr. Marta Selicharová
tisková mluvčí
Česká pošta, s. p.
Politických vězňů 909/4
225 99 Praha 1

tel.: +420 221 132 122
fax: +420 221 132 124
GSM: +420 724 058 024
e-mail: selicharova.marta@cpost.cz