Back

Content is not available in english

Dnes bylo ředitelkou Úseku korporátní správa České pošty JUDr. Barborou Snopkovou Haberovou rozšířeno trestní oznámení, které Česká pošta podala v červnu ve věci možného kriminálního zneužití obchodního sporu s panem Lukášem Čadkem. Zároveň ředitelka JUDr. Snopková Haberová podala v této věci trestní oznámení na neznámého pachatele pro manipulaci s obsahem elektronické komunikace, respektive pro jeho porušení, a to za sebe jako fyzickou osobu.

Důvodem rozšíření trestního oznámení z června a podání nového jsou zjevně zfalšované e-maily, které jsou záměrně šířeny do médií s cílem poškodit Českou poštu a její představitele.

Ředitelka JUDr. Snopková Haberová dnes poskytla policii přístup do své e-mailové schránky, ze které je jasně patrné, jakým způsobem probíhala medializovaná emailová komunikace. Policie tak má jednoznačný přehled o odchozích a příchozích emailech.

Česká pošta v této souvislosti opětovně zdůrazňuje, že na údajnou korupční nabídku nikdo z jejích představitelů nereagoval a vše bylo vzápětí oznámeno policii. Více informací naleznete ve společném stanovisku Ministerstva vnitra a České pošty http://www.mvcr.cz/clanek/stanovisko-ministerstva-vnitra-a-ceske-posty-k-moznemu-kriminalnimu-zneuziti-obchodniho-sporu-s- panem-cadkem.aspx.

Matyáš Vitík
tiskový mluvčí
Česká pošta, s.p.
vitik.matyas@cpost.cz