Back

Content is not available in english

Česká pošta spustila pilotní projekt přijímání platebních karet na vybraných pobočkách. Do konce roku 2015 bude možné platit vybrané služby platebními kartami VISA a MasterCard na 150 poštách po celé České republice. V roce 2016 bude projekt pokračovat a počítá s obsazením dalších 541 pobočkou. Celkem tedy v pilotním projektu bude možné používat platební karty na 691 pobočce.

„Česká pošta měla platební karty přijímat už dávno, to je prostě fakt. Současné vedení Pošty převedlo sliby do reality. Pokud chceme zůstat moderní společností, musíme našim klientům nabídnout servis, na který jsou dnes běžně zvyklí,“ říká generální ředitel České pošty Martin Elkán.

Ten dnes na pobočce Praha 3 Olšanská novou službu České pošty vyzkoušel. „Platba kartou za známky, které jsem si koupil, proběhla bez problémů. Nic jiného jsem ani neočekával. Jsem rád, že postupně budou do pilotního projektu přijímání platebních karet nabíhat další pobočky a pro zákazníky České pošty bude vyřizování poštovních záležitostí jednodušší,“ uvedl generální ředitel České pošty Martin Elkán.

Ke konci třetího čtvrtletí lze platební kartou platit na pobočkách Praha 3 Olšanská, Praha 93 v nákupním centru Fénix a na Praze 6 v Kafkově ulici. Během října pak bude možné platit na dalších téměř 50 poštách. Jejich seznam bude průběžně aktualizován na webové stránce České pošty.

Platebními kartami je možné platit většinu služeb, terminály umožňují bezkontaktní placení.

Matyáš Vitík
tiskový mluvčí
Česká pošta, s.p.

vitik.matyas@cpost.cz