Back

Content is not available in english

Češi na svých dovolených znovuobjevují kouzlo pohlednic, které posílají přímo z mobilního telefonu. Česká pošta, která počátkem června spustila ostrou verzi své mobilní aplikace Pohlednice Online, kombinující moderní mobilní technologie s tradičním způsobem zasílání pohlednic, eviduje ke konci června téměř 14 tisíc uživatelů této služby.

Jak ukazují první čísla z počátku prázdnin, mobilní aplikaci na odesílání pohlednic z mobilního telefonu si na své cesty přibaluje stále větší počet lidí. K 30. červnu 2015 si ji zdarma stáhlo do svého mobilního telefonu celkem 8 900 uživatelů systému Android a 4 750 uživatelů systému iOS. Zároveň ke stejnému datu Česká pošta evidovala již  10 200 kusů vytištěných pohlednic putujících k adresátovi.

Služba Pohlednice Online funguje tak, že fotografii pořízenou přes mobilní telefon může každý přes aplikaci zaslat adresátovi, jemuž bude doručena jako klasická papírová pohlednice. Odesílatel si může při psaní vlastního textu vybrat ze čtyř přednastavených barev, typů a velikosti písma. Rub i líc pohlednice si tak zákazník určuje sám, může si zvolit i její velikost. K tisku a distribuci dochází následující pracovní den po doručení platby za pohlednici. Lhůta pro doručení je stejná jako u klasického poslání pohledu. Jednu pohlednici lze odeslat až na 10 adres najednou.

Další  novinkou je rozšíření možnosti nákupu výhodných voucherů, ty je možné také nově koupit v e-shopu ČP PostShop na adrese www.postshop.cz. Veškeré informace o aplikaci můžete nalézt na webové stránce www.pohledniceonline.cz.

Matyáš Vitík
tiskový mluvčí
Česká pošta, s.p.
vitik.matyas@cpost.cz